Nejnovější recenze ze sekce Via ferrata
- Po absolvování 4 ferat se prorazily plastové součásti pojistek a tak pojistky přestali plnit svou funkci.
- Při pokusu o reklamaci mi bylo zděleno, že jsem set nesprávně používal a že mi můžou karabiny za poplatek vyměnit za nové
Kvůli velmi špatným karabinám nedoporučuji tento set vůbec nikomu
- nízká cena
- starý systém tlumení
Provlékací tlumící brzda se v dnešní době již nedoporučuje. Působením vnějších vlivů (prach, UV záření, nečistoty) dochází k jejímu rychlému stárnutí. Tento ferratový set (tohoto typu) se doporučuje vyměnit po 1 roce používání.
Spousta lidí si myslí, že lano po pádu vymění, případně posune zpět. To je nereálné.
Více ve videu: http://youtu.be/jOzhOs9SAws (2:40)
- barevně odlišené popruhy
- dostatečná délka popruhů
- masivní obal páracího popruhu
Základní ferratový set ve varintách: bez karabin, s karabinami s převlečnou pojistkou nebo s "Lock" dlaňovou pojistkou. Popruhy jsou dostatečně dlouhé na pružence, takže při zapnutí do sedáku se vám nic zbytečně nemotá pod nohama.
Masivní pouzdro na suchý zip je jediné malé mínus tohoto setu.
Oceňuji informaci výrobce o stahování tohoto setu z trhu k výměně pružných popruhů, jelikož neměly takovou životnost jak si výrobce představoval. Nyní je životnost pružných popruhů takřka dvojnásobná.
- ekonomická varianta pro lidi co chtějí cyzkoušet ferraty
- pevné popruhy (není pravda že jsou upřednosťnovány jak tu někdo v recenzi tvrdí)
- sedák TOP je opravdu nouzovka
- přilba je průměr
Ekonomický set pro bezpečný pohyb po zajištěných cestách. Nevýhodou můžou být pevné popruhy, které mají svoji délku a pro někoho můžou být příliš krátké.
Sedák Top je spíše nouzovou variantou sedáku. Je sice lehký a perfektně skladný, ale odsednutím případně delší sezení v tomto sedáků je nepříjemné. Pokud máte batoh s bederním pásem, občas se mně stalo, že při manipulaci jsem si sedák nechtě povoloval v pase.
Přilba je masivní s klasickým kolečkem na nastavení obvodu hlavy. Na dnešní dobu spíše nižší standard.
Prostě set na občasné použití za dobré peníze. Pokud to s ferratama myslíte vážně, kupte si pořádný ferratový set s pružnými popruhy, pořádnou přilbu a polstrovaný lehký sedák.
- jednoduchý účelný design
- velká světlost karabin a relativně dobrá manipulace s karabinami
- velmi krátké popruhý mezi párací brzdou a karabinami
- párací brzda je docela velká a při sestupech často brání výhledu pod noahama
feratový set je dobrý pro zkušené lezce, kteří jej mají opravdu jen jako zabezpečení. Pro začátečníky bych jej nedoporučil
- přilba je lehká a dobře sedí
- ferratový set má dostatečně dlouhé popruhy (verze s pevnými popruhy, které jsou v současnosti upřednostňovány), s karabinami lze snadno manipulovat
Doporučuji - Singing Rock nabízí dobré vybavení, které se snadno používá a dobře plní svou funkci.
Reakce obchodu ECstore.cz
Ano, je skvělá. Dobrá volba v poměru cena/výkon
Více informací o setu zde: http://www.ecstore.cz...
- Splňuje očekávání.
dtto
- NEKUPOVAT, TENTO TYP PATRNĚ NENÍ BEZPEČNÝ
Podle posledních testů může být set s tímto typem brzdy nebezpečný, proto se Salewa rozhodla jej stáhnout a bezplatně vyměnit. K žádnému zranění patrně nedošlo, akce je pouze preventivní a pro majitele bezplatná (alespoň v zahraničí). http://www.salewa.com...
- Výborná cena, snadné ovládání karabin
Kvalitní feratový set za dobrou cenu. Doporučuji
- trochu robustnější přilba
spokojenost
Reakce obchodu ECstore.cz
Nyní již výrobce balí do setu novou vylepšenou helmu.
Více o setu zde: http://www.ecstore.cz...
- pokud se nic nestane, ucházející set
- Po absolvování 3 ferattovych cest se mi rozbily obe karabiny, jedna zcela a u druhé mi nefunguje bezpečnostní pojistka
- systém s bezpečnostní pojistkou je při přecvakávání dost nepraktický a zdlouhavý
- set má klasickou harmoniku, kterou většina firem od leta 2012 stahuje a přešívá. Firma Simond nedala ani vyjádření k bezpečnosti.
S ohledem na závady, nepraktické používání a chybějící vyjádření od výrobce ohledně bezpecnosti nedoporučuji.
- Za slušnou cenu vcelku dobrá kvalita.
Na občasné použití bohatě postačí.
- kompaktní párací tlumič pádů
- jednoduché navázaní na sedák
- dlaňové karabiny
- oko pro odsednutí
doporučuji
Využívám jej dlouho a zcela bez problémů, považuji jej za vysoce bezpečný systém karabin.
- kvalitní za rozumnou cenu
dobry pomer cena/výkon
- ceska verze Mammut
- zatim jsem nic nenasel. snad jen popruh pro uchyceni k uvazu by mohl byt delsi pro snadnejsi navazani
slusne usita ferrat brzda vyhlasene ceske znacky
- Za tu cenu, super kombinace
- není v sadě prsák.
tři důležitý věci na ferratu za cenu dvou :)
Zobrazuji 301 - 317 ze 317 recenzí « Předchozí 1...12 13 14 15 [ 16 ]